Hoogheemraadschap neemt onderhoud stedelijk water over van Opmeer

29 oktober 2022 12:00
Wethouder Vincent Buis en hoogheemraad Klazien Hartog 800px

Per 1 januari 2023 is Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) verantwoordelijk voor het onderhoud van 15 extra kilometer aan stedelijk water in Opmeer. Daarbij ligt de nadruk op de zorg voor doorstroming in de waterlopen binnen de bebouwde kom. Alleen kleine sloten worden nog onderhouden door de gemeente of particulieren.

Hoogheemraad Klazien Hartog en wethouder Vincent Buis tekenden woensdag 26 oktober de overdracht. Wethouder Buis juicht de overdracht toe: “Bij hevige buien en droogte is een goede af- en aanvoer van water belangrijk. Het is goed deze watertaak aan een organisatie met zoveel kennis en ervaring over te dragen. Het onderhoud is in goede handen bij het waterschap.” Vooraf is uitgebreid onderzoek gedaan naar de staat van de waterlopen.

Informatieavond in november

Inwoners van Opmeer zullen niet veel merken van de overdracht. Behalve inwoners die nu zelf sloten onderhouden: in enkele gevallen hoeft dat niet meer. Zij en andere belangstellenden kunnen zich tijdens een inloopavond informeren. Iedereen is welkom op 29 november tussen 19.00 uur en 21.00 uur op het gemeentehuis van Opmeer.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405