Hoogheemraadschap start intensievere controle op bedrijfsafvalwater

15 maart 2023 15:12
intensievere controle hoogheemraadschap op bedrijfsafvalwater

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier is deze maand een pilot gestart waarbij bedrijfslozingen op de riolering intensiever worden gecontroleerd. In het pilotjaar worden honderd bedrijven gecontroleerd die mogelijk probleemstoffen lozen op het riool.

Geschat wordt dat het in totaal om 2.000 bedrijven gaat waar nader onderzoek op zijn plaats is. Marjan Leijen van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier benadrukt dat het niet om illegale lozingen gaat. “Wij hebben het idee dat bedrijven heel graag mee willen werken het water zo schoon mogelijk te krijgen.”

“Wij willen met de pilot meer grip krijgen op de lozing van bedrijfsafvalwater omdat daar nogal eens probleemstoffen in zitten”

Marjan Leijen van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

Deze stoffen kunnen in de riolering en de rioolwaterzuivering problemen geven. Ook kunnen ze een nadelig effect hebben op het oppervlaktewater. Dit water wordt door PWN gebruikt voor het drinkwater.

Luister hieronder het interview met Marjan Leijen terug.

Uitzending – 4 maart 2023

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier is gestart met een intensievere controle op bedrijfsafvalwater. Beluister het interview met Marjan Leijen.

Hoogheemraadschap start intensievere controle op bedrijfsafvalwater

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405