Hoogkarspel wacht spannende Drechterland Derby: “Iedereen is welkom bij deze schaakwedstrijd”

25 oktober 2021 08:41
Bron: EP

Hoogkarspel wacht een schaakwedstrijd, vanavond in het gemeentehuis van Drechterland. Tijdens de jaarlijkse Drechterland Derby vechten de twee schaakclubs uit Drechterland, club Torenhoog en Degoschalm, om de overwinning. “Een leuk evenement, iedereen is welkom.”

De Drechterland derby is al dertien jaar actief in West-Friesland. Bij het tienjarige jubileum van de derby hebben de twee clubs de gemeente benaderd, om in het gemeentehuis van Hoogkarspel die tiende editie te vieren, vertelt Ed Hornick van schaakvereniging Torenhoog.

De burgemeester mocht destijds de eerste zet maken en die traditie is altijd in stand gehouden. Ook komende maandag ligt deze eer dus weer bij burgemeester Michiel Pijl. “Hij kan zelf een aardig potje schaken. Vroeger was hij ook lid van een schaakvereniging, hier uit de buurt”, vertelt Hornick.

De schaakwedstrijd valt samen met een raadsvergadering in het gemeentehuis. “Dan is het gemeentehuis sowieso al open voor publiek”, legt Hornick uit. “Publiek is welkom om de raadsvergadering te volgen, maar ook om onze wedstrijd te bekijken.”

Leden werven

Door dit soort activiteiten te organiseren hopen de verenigingen meer leden te vinden. Vorig jaar stond de schaaksport extra in de belangstelling, door de populairieit van Netflixserie The Queens Gamblet. Hornick is enthousiast over de serie, maar moet bekennen dat de serie niet voor extra leden heeft gezorgd

Komende maandagavond is iedereen welkom op het gemeentehuis, tussen 20:00 en 24:00 uur. Het kan spannend worden, de clubs zijn erg aan elkaar gewaagd. “De sportiviteit en de gezelligheid staat voorop, maar als we eenmaal achter dat bord zitten, dan willen we wel winnen”, vertelt een gemotiveerde Ed Hornick. “De stand is inmiddels zes tegen zes. Dat geeft wel aan dat we heel erg aan elkaar gewaagd zijn.”

Uitzending – 13 oktober 2021

Hoogkarpsel wacht een spannende Drechterland Derby. Beluister het interview met Ed Hornick van schaakvereniging Torenhoog.

Hoogkarpsel wacht spannende Drechterland Derby: “Iedereen is welkom bij deze schaakwedstrijd”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405