Hoogkarspelse jeugd kan weer uitgaan in het eigen dorp

10 februari 2023 15:03
Bo de Myttenaere in de studio

Voor de jongeren in Hoogkarspel is er geen geschikte uitgaanslocatie in het eigen dorp. Dat vinden Bo de Myttenaere en Ids van der Velden. “Zeker na de corona lockdowns is het minder geworden”, aldus Bo. “Mensen trekken nu vooral naar Enkhuizen of Bovenkarspel”, vult Ids aan. “Wij vinden het leuk om toch iets te organiseren. Ons eerste feest begon als een soort verjaardag. De tweede editie was tijdens de kermis.”

Over de muziek die wordt gedraaid: “We proberen heel divers te zijn binnen het house en techno genre zodat de jeugd kan ontdekken wat ze leuk vinden”, vertelt Ids. De mannen draaien zelf ook als DJ. Bo begon zelf als 6-jarige met piano spelen. “We kennen elkaar van de middelbare school. Achterin de klas DJ’den we al op een gedownloade app.”

Om meer uitdaging te hebben draait Ids nu ook met vinyl. Ondersteuning van de gemeente is wat hen betreft niet nodig. “Het lukt prima de feesten te organiseren tegen een betaalbare prijs.”

25 februari vindt er weer een feest plaats. Bantam stelt net als de vorige keren haar locatie hiervoor beschikbaar. “Wat we willen overbrengen en de verbinding met elkaar, dat blijft hetzelfde. Wel komen er andere DJ’s”. De DJ’s komen vooral uit West-Friesland. Voor de komende editie staan naast Bo en Ids de DJ’s PAPA, Max Raven, Vincent de Boer en Paulo Maria op de line-up. Na deze editie zal er worden geëvalueerd en beraadt de organisatie zich op eventuele volgende edities. Bo de Myttenaere:”Tijdens de kermis organiseren we sowieso weer een feest. Verder lijkt het ons erg leuk om dit met regelmaat te organiseren.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405