Hoogkarspelse Sterre door naar provinciale finale van Voorleeswedstrijd

18 maart 2024 12:35
Bron: Foto van Dana / Dana Schoemake

Sterre Hof uit Hoogkarspel is door naar de provinciale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd 2024. De scholier van de Meester Spigtschool las samen met de Castricumse Bo Weijer het beste voor van alle deelnemers. Volgende maand kan ze zich kwalificeren voor de nationale finale.

Samen met Sepp Redeker van basisschool De Vijzel uit Hauwert en Sara Oudhuis van De Sprankeling uit Avenhorn werd Sara vorige maand gekozen als West-Friese winnaar. Afgelopen zaterdag gingen zij de strijd aan met deelnemers uit de regio Noord-Holland Noord voor een plaats bij de beste voorlezers van de provincie.

De scholieren mochten zelf een fragment kiezen uit een boek dat ze hadden uitgekozen, om de jury te imponeren. Deze jury bestond onder andere uit auteur Janna de Lathouder, voorlezer Stan van Dongen en Heleen Keur, de voorzitter van stichting De Westfriese Bibliotheken. Zij vonden dat Sterre het publiek helemaal meenam in haar fragment met een spannend einde.

Kans op landelijke finale

Met de Castricumse Bo Weijer werd Sterre uit Hoogkarspel gekozen als beste voorlezer. Op woensdag 17 april zullen zij deelnemen aan de provinciale finale, die wordt gehouden in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Dan kan Sterre doorstoten naar de landelijke finale op 24 mei 2024.

Wellicht kan Sterre in de voetsporen treden van Lana uit Zwaag, die vorig jaar in een volgepakt TivoliVredenburg voorlas tijdens de Nationale Voorleeswedstrijd. Ze wist de finale uiteindelijk niet te winnen, maar zowel haar familie als school was enorm trots op haar. “Ze heeft alles gegeven”, vertelde haar juf Marleen vorig jaar na afloop.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405