Hoorn De Vrijheid: 133 appartementen aan de Holenweg

14 november 2022 16:00
Impressie Hoorn De Vrijheid

Binnen woningbouwplan Hoorn De Vrijheid op Holenweg 6, 8 en 10 is het streven 133 appartementen te bouwen. Om het plan te kunnen realiseren, is een nieuw bestemmingsplan nodig. Dit staat deze maand op de agenda bij de raadscommissie.

Wethouder René Assendelft: ‘Naar onze mening heeft het uitgebreide participatieproces en de betrokkenheid van de buurt geleid tot een woningbouwplan dat goed past in de omgeving. Het plan bestaat uit 133 appartementen, waarvan 30% sociale koop, 30% middeldure huur en koop en 40% vrije sector huur en koop. De nieuwe appartementen zijn zeer gewenst gezien de grote vraag naar woningen.’

Plattegrond daktuin Hoorn De Vrijheid

Afbeelding: plattegrond daktuin Hoorn De Vrijheid

De hoogte van het bouwplan is naar beneden bijgesteld van tien naar acht bouwlagen. Parkeren voor bewoners vindt grotendeels plaats in een parkeergelegenheid onder het appartementencomplex. Een binnentuin is toegankelijk voor omwonenden en bewoners.

De behandeling in de raad staat gepland op 13 december 2022. Pas hierna wordt de procedure gestart om het bestemmingsplan te wijzigen.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405