Hoorn is klaar voor Popronde 2023: “Je kunt overal gratis kijken wat je er van vindt”

29 oktober 2023 11:56

Het grootste rondreizende festival van Nederland strijkt vandaag neer in Hoorn. Verdeeld over elf locaties in de binnenstad zullen geselecteerde acts optreden, in de hoop om landelijk door te breken. De Hoornse Melissa Hoek zit in de organisatie van de Popronde Hoorn, en vertelt blij te zijn dat het evenement weer op een normale manier gehouden kan worden.

Verschillende artiesten als De Staat, Joan Franka (op bovenstaande foto) en Meau hebben in het verleden meegedaan aan de Popronde. Ieder jaar selecteert een speciale commissie, bestaande uit mensen van de festivals en Nederlandse radiostations, ongeveer 100 artiesten uit de ruim 1.000 aanmeldingen die mee mogen doen.

“Ik zit zelf niet in die commissie, maar kan wel regionale acts aandragen om in de gaten te houden”, legt Melissa van Popronde Hoorn uit. “Ook bepaal ik welke geselecteerde acts in Hoorn op kunnen treden. Dat doen we altijd in overleg met de locaties. Als iedereen er mee instemt, wordt de planning gemaakt.”

“Je kunt overal gratis naar binnen lopen, en alles bekijken. Heel veel mensen gaan dan ook artiesten hoppen, waarbij ze overal een kwartier kijken”

Melissa Hoek, organisator Popronde Hoorn

Regionale artiesten als Barney Willemse en Glock’45 hebben zich ook aangemeld, maar behoren niet tot de laatste 100 acts die rondreizen tijdens de Popronde. “Zij hebben tot de laatste rondes kans gemaakt”, zegt Melissa. “Er wordt gekeken naar het aanbod. Pop en rockmuziek is ontzettend groot, vorig jaar zag je veel Nederlandstalige artiesten, en een paar jaar geleden deden er veel Indie-bands meegedaan.”

Hoek wil alle afvallende artiesten meegeven om niet ontmoedigd te raken, als zij niet mee kunnen doen. “Er zijn artiesten die zich drie, vier, vijf keer hebben opgegeven, en toch mee mochten doen. Die zijn dan gegroeid als acts, en weten echt welke richting ze op gaan”, aldus Melissa.

Gratis alle locaties bezoeken

Dit jaar zullen 24 artiesten naar Hoorn komen om mee te doen aan de Popronde. De deelnemende artiesten treden op bij elf locaties. Terug van weggeweest zijn de Boterhal, en Uptown Records. Door omstandigheden konden zij de afgelopen jaren niet meedoen, maar Melissa is blij dat zij weer beschikbaar zijn voor optredens tijdens de Popronde. “Want wat is een Popronde zonder platenzaak”, vraagt zij zich af.

“En ik ben ook blij dat we met vorig jaar en nu weer een normale editie kunnen houden”, gaat Melissa verder. “Want ik kan het dus ook weer een gratis evenement maken. Je hoeft geen kaartjes te kopen, je kunt door de hele stad lopen en overal binnen gaan. En gewoon kijken of je het wat vindt. Heel veel mensen gaan dan ook artiesten-hoppen, en overal een kwartier staan omdat ze alles willen zien.”

Live verslag van Popronde 2023

Popronde Hoorn begint vanmiddag om 14.00 uur, met Leah Rye in Proeflokaal Charlies. WEEFF doet verslag van het evenement in de binnenstad, en zendt live uit vanuit café De Beiaard. Verschillende artiesten zullen langskomen voor een interview of livesessie. Houdt de sociale mediakanalen van WEEFF in de gaten, en luister vanaf 17.00 uur naar de uitzending over de Popronde.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844