Hoorn kijkt terug op geslaagde Koningsdag: “Gezellig druk, Roode Steen stond goed vol”

28 april 2022 13:49

Koningsdag in Hoorn is rustig en vrijwel zonder ongeregeldheden verlopen, zo laat de Veiligheidsregio weten. Ook al bleef het zonnetje achterwege, de horeca aan de Roode Steen en Kerkplein kijkt terug op een geslaagde dag. “De Roode Steen stond goed vol”, zegt Frank Wiese, eigenaar van meerdere horecazaken in de binnenstad. 

Vanuit zijn restaurant d’Oude Waegh op de Roode Steen had Wiese goed uitzicht op de menigte. “Gezellig. Het voelde goed en was weer als vanouds”, zegt Wiese. “We hadden mooi weer, weinig ongeregeldheden en een goede sfeer.” Wat de dag heeft opgebracht? “Daar ben ik nog niet aan toegekomen. We zijn nog aan het ruimen en daar zijn we de hele dag nog wel mee bezig. Even een dagje er tegenaan.”

Het was aan organisator José Linders van Stichting Roode Steen om het Koningsdagfeest op het plein op te tuigen. Maandag werd het plein ontdaan van haar terrassen en dinsdag werd het podium neergezet, waarop lokale artiesten en DJ’s met Koningsnacht en Koningsdag optraden.

“Het was he-le-maal fantastich”, zegt Linders. “Mensen waren gezellig en er waren amper ongeregeldheden. Hier en daar een opstootje, maar dat was heel beperkt. Op Koningsnacht stond het afgeladen vol. En ook tijdens Koningsdag was het goed druk”, zegt Linders. 

Ook op het Kerkplein kijken ze tevreden terug. Hoewel de nieuwe inrichting door de renovatie van het plein nog even wennen was. Linders: “We gaan nu verder kijken hoe we dat de volgende keer anders gaan doen. Daar liepen we tegen wat dingen aan, dat nemen we weer mee voor Lappendag.”

Vooral op de pleinen was het zowel in Hoorn als Alkmaar ‘gezellig druk’, laat de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord weten. “Er waren weinig incidenten, geen vechtpartijen of mensen die onwel werden. Al met al is Koningsdag rustig verlopen met het aantal man dat op de been was.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405