Hoorn komt in actie voor Serious Request: “Ik maak me graag hard voor het thema”

18 december 2021 21:00

Verschillende actievoerders uit Hoorn zamelden vandaag geld in voor 3FM Serious Request. De landelijke actie startte vandaag en staat dit jaar in het teken van het bestrijden van ontbossing en klimaatverandering. Met een tweedehandsmarkt, een online veiling en een SUP-marathon in de haven werd ruim 2.500 euro ingezameld.

De acties waren een initiatief van GroenLinks Hoorn en Operatie Klimaat West-Friesland. “Het thema van dit jaar is natuurlijk helemaal in ons straatje. Daar wilden we graag een bijdrage aan leveren. Daarom zijn we bij elkaar zijn gaan zitten om ideeën te bedenken”, vertelt Kirstin Buis van Operatie Klimaat West-Friesland.

Radiozender 3FM doet de actie dit jaar voor het eerst in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. Daarvoor keerde het Glazen Huis na drie jaar afwezigheid terug, welke symbool staat als broeikas. De Hoornse actievoerders hadden ook een (broei)kas beschikbaar en organiseerden een rommelmarkt in een kas van de Historische Tuin in Blokker.

“Mensen uit de omgeving hebben hier vanochtend spullen gebracht die ze wilden doneren aan het goede doel. Die hebben we vandaag verkocht”, vertelt Buis.

Suppen

Aan de andere kant van de stad, in de haven van Hoorn, doet Marion van der Bijl een SUP-marathon. In een halve dag wilt ze 75 rondjes om de bierkade heen ‘suppen’, ofwel staand peddelen op een surfboard. Donateurs konden haar sponsoren, wat zelfs voorafgaand aan de actie al 2.000 euro in het laatje bracht.

“Het thema klimaat daar maak ik me graag hard voor”, roept Van der Bijl vanaf haar supboard. Haar vriend supte mee ter ondersteuning, net als 3FM DJ Timur Perlin die de actie graag van dichtbij wilde zien.

Het geld van de actie wordt nog druk geteld, maar de actievoerders konden meedelen dat de teller rond 17.00 uur ’s middags al stond op 2.500 euro.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405

Nu live

Ehwald Rietveldt & Desi Bootsman – De Maandagavond Show
19:00 – 21:00 uur

WEEFF TV