Hoorn koopt kiosk van voormalig snackbar ’t Hoofd over om schulden te verrekenen

3 september 2021 14:20

De gemeente Hoorn neemt de kiosk van voormalig snackbar ’t Hoofd over van de eigenaar. De ondernemer kon niet voldoen aan haar betalingsverplichtingen bij de gemeente, eigenaar van de grond waar de kiosk staat, en moest daarom op dwang van de gemeente de deuren sluiten. Met de koopsom die de gemeente nu voor het pand betaalt, kan ze haar schulden aflossen, zo schrijft het college aan de gemeenteraad.

De gedwongen sluiting leidde in april tot ophef en vragen in de gemeenteraad. De fractie ÉénHoorn noemt snackbar ’t Hoofd een ‘begrip’ en zou dan ook graag een nieuwe horecazaak in de haven zien. Het college schrijft nu dat het de wens is om een horecazaak op de locatie te houden. 

Ongebruikelijk 

Normaal gesproken is de ondernemer verantwoordelijk voor het plaatsen en weghalen van de kiosk op de gemeentegrond. Dat de gemeente de kiosk nu overneemt is zeer ongebruikelijk. Na taxatie werd de kiosk gewaardeerd op 60.000 euro. De gemeente zal de kiosk overkopen voor 30.000 euro. 

De kiosk zal volgens gemeentewoordvoerder Lisa Beerepoot voor een marktconforme prijs worden doorverkocht aan de volgende ondernemer die zich op de locatie wil gaan vestigen. 

Eventuele meerwaarde zal naar de oorspronkelijke eigenaar gaan, na aftrek van eventuele resterende schulden. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405