Hoorn opent groot online warenhuis tijdens coronacrisis

31 maart 2020 20:06
Online Warenhuis Hoorn

Gelukkig zijn er mensen die inspiratie weten te halen uit deze bijzondere tijd. Ze komen met de beste ideeën en innovaties. Zoals het idee om één gezamenlijk online warenhuis voor lokale ondernemers in Hoorn te openen. Dit idee werd al vaker geopperd en komt dankzij de maatregelen tegen het coronavirus in een ongekende stroomversnelling. 

Nog nooit eerder bevonden we ons in een situatie waarbij we zo afhankelijk zijn van online diensten. Niet iedere lokale ondernemer was hier op voorbereid. Met creatief kunst en vliegwerk wordt een poging gedaan om online te verkopen. Het initiatief ‘Hoorn Bezorgt’ van José Linders is hier op ingesprongen door een overzicht te maken.

Juist nu kan de lokale ondernemer iedere euro goed gebruiken

Er werd door inwoners massaal gehoor gegeven aan de oproep om lokale ondernemers te steunen. Het is natuurlijk eenvoudig om kleding, speelgoed en voedingsmiddelen via grote ketens te bestellen. Maar juist nu kan de lokale ondernemer iedere euro goed gebruiken.

Online Warenhuis Hoorn

Het overzicht op ‘Hoorn Bezorgt’ groeit in rap tempo en daarmee ook de behoefte voor een centraal systeem om te bestellen en te bezorgen. Hiervoor hebben de gemeente Hoorn, Ondernemers Stad Hoorn, HOC, HOF en Voor een mooie stad de handen ineen geslagen en bouwen nu samen met ZZP’ers uit de stad een groot online warenhuis. 

In de uitzending spraken wij met José Linders, een van de initiatiefnemers van warenhuishoorn.nl

Uitzending – 30 maart 2020

WEEFF Radio sprak met José Linders, een van de initiatief nemers van warenhuishoorn.nl , een gezamenlijk online warenhuis voor lokale ondernemers in Hoorn.

3699

De website van het online warenhuis is te bezoeken via www.warenhuishoorn.nl