Hoorn wil rotonde bij nieuwbouwwijk Rozenbuurt

11 april 2023 06:05
Bron: Gemeente Hoorn

De kruising van de Oostergouw en De Oude Veiling in Zwaag wordt mogelijk een rotonde. Dat wil het Hoornse college om zo de kruising veilig te houden met oog op het toenemende verkeer. Door woningbouwprojecten zoals de Rozenbuurt, zal er in de toekomst flink wat verkeer bijkomen. 

De Rozenbuurt, straks bestaande uit pakweg 440 woningen, mondt op de weg uit. Daarnaast komen er 140 parkeerplekken voor voetbalvereniging SV Westfriezen en is er plek voor huisartsen, fysiotherapie en kinderopvang, wat ook tot het nodige verkeer leidt. 

Daarnaast is nu duidelijk dat op het terrein van ‘de glasbak’, de voormalige gevangenis, er woningen gaan komen. Even verderop wordt ook woningbouw ontwikkeld op de oude Hockeyvelden aan de Nieuwe Steen.

Behoud van de huidige kruising is volgens het college dan ook geen optie. Met name om de veiligheid van fiets- en voetgangers te kunnen garanderen. In eerste instantie stellen zij voor het kruispunt te verkleinen, door de voorsorteerstrook weg te halen, wat het kruispunt al iets veiliger maakt. Maar een rotonde aanleggen is op den duur volgens het bestuur de beste oplossing. 

Nieuwe rotonde Oostergouw-De Oude Veiling Zwaag

Het aanleggen van een rotonde kost veel geld. Ten minste de helft kan mogelijk gesubsidieerd worden, laat de provincie Noord-Holland weten. Met de ontwikkelaar van de Rozenbuurt waren eerder al afspraken gemaakt om een bijdrage te leveren, daarover gaat het college nu verder in gesprek. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844