Hoorns college gevraagd ontruiming woning op bedrijventerrein tegen te houden

13 december 2022 09:00
Stadhuis Hoorn

In een woning op een Hoorns bedrijventerrein wonen al jarenlang naar tevredenheid arbeidsmigranten. Dit schrijven Roger Tonnaer, Chris de Meij en Kees Maas in een brief aan het Hoornse college. Volgens de fractievoorzitters wordt hiermee de (sociale) veiligheid op het bedrijventerrein vergroot. Van buurtoverlast is volgens hen geen sprake.

Zij laten weten dat de eigenaar van de woning van de gemeente Hoorn het “inhumane” verzoek heeft gekregen om uiterlijk medio februari 2023 de bedrijfswoning te ontruimen. Het college wordt gevraagd deze woonsituatie te gedogen. Ook willen de fractievoorzitters weten of er alternatieve woonruimte beschikbaar is.

Tonnaer, De Meij en Maas verwijzen in hun brief naar een in 2019 aangenomen motie waarin het college wordt gevraagd met andere partijen, bedrijven en bewoners een stadsbrede visie te ontwikkelen op een gezonde toekomst van bedrijventerreinen, waarbij ruimte is voor een combinatie van wonen, werken en vermaak. Een onderzoek hiernaar is volgens Fractie Tonnaer, Liberaal Hoorn en Christen Unie nog weinig van terechtgekomen.

Uit vragen van Liberaal Hoorn en Christen Unie vorige maand blijkt er wel een regionaal onderzoek naar woonlocaties voor arbeidsmigranten te worden uitgevoerd. Tonnaer, De Meij en Maas vragen het college om in afwachting van lopende onderzoeken deze bestaande woonsituatie voor ten minste vijf jaar te gedogen.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405