Hoorns Julianapark beklad met graffiti, ook letters K-R duiken weer op

12 mei 2023 18:11
Bron: Aangeleverd

Het Julianapark en andere plekken in Hoorn zijn deze week opnieuw beklad met graffiti. Daarbij zijn ook de letters K-R opgedoken. De gemeente is op de hoogte van het vandalisme aan bankjes, betonnen blokken en prullenbakken.

De graffitiletters K-R zijn voor de gemeente Hoorn als sinds 2019 een doorn in het oog. De verf duikt niet alleen in de stad, maar ook op andere plaatsen in de gemeente op. Al meerdere keren werden er mensen betrapt op het spuiten van de verf. In maart 2021 kregen twee verdachten een taakstraf van 50 uur opgelegd, waarvan 30 uur voorwaardelijk.

Deze week is er opnieuw toegeslagen met graffiti. Ditmaal in het Hoornse Julianapark, waar bankjes, prullenbakken, verkeersborder en andere zaken zijn beklad. Hierbij zijn naast teksten ook de letters K-R op meerdere plekken duidelijk zichtbaar.

‘Ronduit sneu, te bizar voor woorden, en schering in inslag’ zijn enkele reacties van inwoners in Hoorn die de graffiti onder ogen zijn gekomen. “Niet te geloven dat het allemaal maar kan in Hoorn”, luidt een van de reacties.

Bekladdingen

De gemeente Hoorn vertelt in een reactie aan WEEFF dat zij weten van de graffiti in het park. “En inmiddels ook op meer plekken in Hoorn”, zegt een woordvoerder. “Wij hebben al regelmatig deze bekladdingen verwijderd en blijven dat ook doen.”

De woordvoerder spreekt bewust van ‘bekladdingen’. “Er zijn namelijk ook legale plaatsen waar streetartists hele mooie dingen maken”, licht ze toe. “Graffiti is een vorm van streetart wat helaas ook wel eens op illegale plaatsen wordt aangebracht. Maar wat K-R doet kan beter omschreven worden als bekladdingen.”

De gemeente zegt na dit weekend verder te praten over de vervolgstappen die gezet worden tegen het vandalisme.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844