Hoorns stadsstrand krijgt een foodtruck én een strandpaviljoen

20 maart 2023 19:01
Bron: Nieuweboer Architecten

Op het nog in aanleg zijnde stadsstrand komt een foodtruck en ook nog een strandpaviljoen. Gerund door Hoornse ondernemers Mansur Mihanpour en Elle Mol. “Met een glas rosé naar de zonsondergang kijken aan het mooie Markermeer.”

Elle Mol, eigenaar van Sportcafé Zwaag en café de Harmonie, ziet zijn strandpaviljoen al helemaal voor zich. “We dubben nog over de naam. We hebben een reclamebureau in de hand genomen om ons daarbij te helpen. De inkt onder het contract is ook nog nat, dus we hebben nu de tijd om ons daarop te focussen.”

Mansur Mihanpour heeft een mobiel verkooppunt bij winkelcentrum De Korenbloem in Zwaag en kan vanaf de zomer van start met zijn foodtruck, die het hele jaar open mag blijven. Op het strandpaviljoen moet langer worden gewacht. “April 2024 moet alles staan. We hebben dus nog een jaar, maar een jaar is ook zo voorbij”, aldus Mol.

De horeca-ondernemer wil het hele jaar door open zijn. Voor lunch en diner, maar ook voor feesten of vergaderingen. En als je verder op het strand kijkt, zie je dat het steeds meer vorm begint te krijgen.

Tekst gaat verder onder de foto.

Stadsstrand Hoorn met legenda

Er wordt inmiddels gewerkt aan de parkeerplaatsen, maar ook de sportvelden die er moeten komen. De uitkijkbult ligt er ook al, net als meerdere strekdammen die moeten voorkomen dat het zand wordt weggeslagen.

Het bijzondere aan het project is dat het één kilometer lange stuk strand eigenlijk in de eerste plaats bedoeld is voor dijkversterking, maar dat er dus ook op gerecreëerd kan worden. “In juli moet het eerste deel tot de uitkijkbult klaar zijn. De andere helft van het strand volgt medio 2024.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844