Hoornse amateurzangers zetten zondag de klok op rock: “Stijgen boven zichzelf uit”

10 november 2023 10:40
Volgspotdeelnemers editie Rock 2023
Bron: Aangeleverd

Het was lang wachten voor de deelnemers, maar deze zondag vindt dan toch nog de door corona uitgestelde editie van Volgspot plaats. Het Hoornse evenement begeleidt amateurzangers naar een optreden in JP Coen. Het is de eerste editie met The Gear als begeleidingsband.

Het plezier in zingen staat voorop bij Volgspot, aldus Irma van der Lubbe. Zij neemt de organisatie van deze editie voor haar rekening. De deelnemers worden uitgedaagd om voor henzelf de best mogelijke prestatie neer te zetten. “Je kunt er aan meedoen om je zelf weer op een ander niveau te krijgen.”

De tekst gaat verder onder de video.

Oorspronkelijk is Volgspot een initiatief van Feico de Leeuw en Timber Povee. Na het overlijden van De Leeuw nam Irma van der Lubbe de organisatie van het evenement over. “Maar omdat het heel veel werk was ben ik er na vier seizoenen mee gestopt”, vertelt ze.

“Ik heb het toen wel over kunnen dragen maar het nieuwe bestuur zag zich genoodzaakt te stoppen toen het evenement vanwege corona niet plaats kon vinden.”

Misschien wel de allerlaatste editie

Maar daar liet de kersverse begeleidingsband The Gear het niet bij zitten en ze klopten weer aan bij Irma. “Ze vonden het ook een beetje sneu voor de deelnemers die zich op het evenement hadden verheugd.” Van der Lubbe laat weten dat dit wel echt de allerlaatste editie van Volgspot is die zij organiseert. “Het zou natuurlijk heel mooi zijn als er een opvolger komt.”

De deelnemers zullen zondag een liedje vertolken uit het repertoire van The Gear dat onder meer bestaat uit de muziek van Melissa Etheridge en Skunk Anansie. Tijdens een opfrisdag in theater Het Pakhuis zijn met docent Bianca Obdam de zang en podiumtips weer even doorgenomen om het gekozen nummer zo goed mogelijk voor het voetlicht te kunnen brengen.

Boven zichzelf uitstijgen

Want optreden met een live band is met niets te vergelijken, aldus Irma van der Lubbe. “Als je in een koor zingt is dat meestal niet versterkt. Bij een band heb je sowieso een microfoon in je hand. Dat vergt ook een zekere techniek. Een live band kan je daarnaast als het ware optillen. Wat we bij voorgaande edities hebben gezien is dat de deelnemers – naast bloedzenuwachtig zijn – ook altijd weer boven zichzelf uitstijgen.”

De begeleidende band The Gear zal zondag ook nog een eigen set spelen. De entree voor de middag in het Hoornse café JP Coen bedraagt zes euro.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844

Nu live

Non Stop WF!
17:00 – 18:00 uur
Rob de Greeuw – Thuis in West-Friesland
16:00 – 18:00 uur

WEEFF TV