Hoornse college weet bezwaren omtrent woningbouw Nieuwe Steen niet volledig weg te nemen

15 februari 2023 12:34
Dhr Hauwert spreekt in bij bouwplannen Nieuwe Steen (screenshot uitzending commissievergadering 14 feb 2023)
Bron: Screenshot uitzending commissievergadering gemeente Hoorn

Het bebouwen van de oude hockeyvelden aan de Nieuwe Steen in Hoorn blijft de gemoederen bezig houden. De heer Hauwert die gisteravond namens de bewoners van de Saffier insprak bij de commissievergadering voelde zich “een soort Don Quichote tegen de woontorens”. Volgens hem is na twee inspraakavonden niets gedaan met de aanbevelingen en bezwaren. “Dat noemt de gemeente dus participatie.”

Hauwert somt op hoe sommige bezwaren zijn weggenomen:”Volgens de gemeente zullen we geen zonlicht missen door de flats omdat dit nu al door bomen wordt weggenomen. Ook zal er geen verlies van privacy zijn door de afstand van de bebouwing, maar vandaag stonden twee bouwvakkers vrolijk naar me te zwaaien alsof het mijn buren waren.” Hauwert vraagt de gemeente nogmaals in gesprek te gaan met de bewoners.

Bewoner de heer Koning uitte zijn zorgen over een te verwachten toename van geluid en verkeer. Met betrekking tot de toename van het verkeer en bijbehorende parkeerproblematiek pleiten Christenunie, CDA, Sociaal Hoorn en Fractie Tonnaer voor een integrale aanpak. Kooyman van Guldener (CU) heeft het daarbij over een masterplan. Daarvoor wil wethouder Arthur Helling geen toezegging doen, wel dat de gemeente de situatie blijft monitoren.

Volgens wethouder René Assendelft is de toekomstige situatie voor de wijk al meegenomen in gemaakte verkeersmodellen. Iets wat Jeroen van der Veer (Sociaal Hoorn) betwist. Op het verzoek van Kooyman van Guldener zal in ieder geval nog een schriftelijke reactie volgen. Jessica Visser van Hoorn Lokaal ervaart dat de steun onder de bewoners van de Saffier aan het afnemen is. Roger Tonnaer verwacht dat dit uiteindelijk tot gerechtelijke stappen zal leiden van bewoners.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405