Toekomstvisie centrumgebied Kersenboogerd vastgesteld

20 december 2019 00:00
Winkelcentrum kersenboogerd

HOORN – Gemeente Hoorn en Intermaris gaan samen aan de slag in het centrumgebied van de Kersenboogerd. Dinsdag 10 december heeft de gemeenteraad de gezamenlijke toekomstvisie vastgesteld. Een mijlpaal voor zowel de raad als beide organisaties. Het is de eerste keer dat de gemeenteraad, het gemeentebestuur en Intermaris nadrukkelijk vaststellen om samen extra aandacht te geven aan het centrumgebied van de wijk.

De gemeenteraad stemde in met de toekomstvisie op het centrumgebied van de Kersenboogerd. Alleen de fractie van De Realistische Partij stemde tegen. Zij vinden dat een ingrijpende stadsvernieuwing in de Kersenboogerd nodig is.

Toekomstvisie Kersenboogerd: winkels, veiligheid en woonaanbod

Binnen de toekomstvisie vallen onder meer projecten die het winkelgebied sterker maken en de veiligheid in het gebied verhogen. Met een ander type woningbouw hoopt men andere mensen aan te trekken zodat jongeren, ouderen en gezinnen gezamenlijk in de wijk zullen wonen.

Weeff Radio sprak met wethouder Kholoud al Mobayed en directeur-bestuurder Cees Tip van Intermaris over de gezamenlijke toekomstvisie. In het interview passeren onder meer de projecten de revue die binnen de toekomstvisie vallen.

De toekomstvisie lees je op hoorn.nl/kersenboogerd

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844