Hoornse Havenconcerten keren terug in de Karperkuilhaven

3 september 2022 09:55

Dit jaar vinden de Hoornse Havenconcerten plaats in de Hoornse haven. Iets wat de laatste twee jaar niet vanzelfsprekend was. “Een jaar is het helemaal niet doorgegaan en een jaar hebben wij een havenconcert in de Oosterkerk gedaan”, vertelt programmeur Judith de Jong.

Vandaag vormt het zeilschip Abel Tasman het podium. “Het belooft weer een mooie setting te worden op het water met mensen aan de kade en bootjes er omheen”, blikt Judith de Jong vooruit. De Hoornse Havenconcerten zijn in 2004 gestart als initiatief van de bewoners rond de Karperkuilhaven om jong Westfries talent een podium te bieden. Ook in het 18e levensjaar van het evenement is dat nog altijd het geval.

“We beginnen het concert traditiegetrouw met de leerlingen van muziekschool Boedijn. Ook spelen ze deze avond samen met de professionele musici van het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet. Ook zal dit kwartet nog optreden met jazz-zangeres Anna Serierse.” De slotact is The Bentleys & Bendellas. Een formatie die jaren ’50 en’60 swingmuziek speelt en waarop gedanst kan worden vanaf de kade en op de bootjes.

De Hoornse Havenconcerten beginnen vanavond om 19.15.

Uitzending – 27 augustus 2022

De Hoornse Havenconcerten keren terug in de Karperkuilhaven. Beluister het interview met programmeur Judith de Jong.

Hoornse Havenconcerten keren terug in de Karperkuilhaven

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405