Hoornse Hugo strijdt voor Iron Man-titel in Barcelona en zamelt geld in voor KiKa

15 februari 2023 10:02
Hugo Commandeur

De Hoornse sporter Hugo Commandeur doet op 1 oktober mee aan het Iron Man-evenement in Barcelona. Naast zijn liefde voor de sport heeft Commandeur nog een ander doel waarvoor hij aan deze wedstrijd meedoet: het uit de wereld helpen van kanker bij kinderen.

Commandeur is opgegroeid in een heus sportklimaat. “Mijn ouders hadden vroeger een sportwinkel in Hoorn. Na jaren te hebben gevoetbald ben ik gaan hardlopen. Op zoek naar meer uitdaging kwam ik in contact met de triatlonsport.”

Nadat hij zich ingeschreven had bij de triatlon-vereniging Hollandia stootte hij door, en kwam in contact met Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). “Ik ben zelf van mening dat als je iets kan doen voor andere mensen, op wat voor manier dan ook, dan moet je dat doen. Dit is voor mij een hele mooie uitdaging, maar we moeten niet vergeten dat kinderen die deze ziekte moeten overwinnen nog een veel grotere uitdaging hebben.”

Commandeur heeft zich ingeschreven voor de afstand waarbij naast het zwemmen en fietsen een halve marathon moet worden gelopen. In totaal zal hij tijdens het Iron Man-evenement op 1 oktober in Barcelona 1,9 kilometer zwemmen, 90 kilometer fietsen en 21,1 kilometer lopen.

Doneeractie

Daarom is Hugo een doneeractie gestart, waarvoor al meer dan 800 euro is opgehaald. Als eerste ging hij langs bij familie en vrienden, collega’s van het werk en sportmaatjes. “Die hebben allemaal gestort”, zegt de triatleet. “Daarnaast hebben we in december stollen verkocht. Per stol is vijf euro naar KiKa gegaan.”

Op dit moment kan ongeveer 80 procent van de kinderen genezen van kanker. Het doel voor de Hoornse Hugo Commandeur is honderd procent genezing. “Daar is geld voor nodig, voor al die onderzoeken.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405