Hoornse Oosterpoortburg kleurt groen om aandacht te vragen voor pleeggezinnen

1 november 2022 14:09

In Hoorn zal vanaf morgenavond de Oosterpoortbrug groen kleuren. Dit in het kader van de Week van de Pleegzorg. Zo wordt aandacht gevraagd voor het nijpende tekort aan pleeggezinnen. Hoorn telt ruim 60 pleeggezinnen die kinderen een veilig thuis kunnen bieden. “Zij bieden kinderen structuur en de kans op een normaal gezinsleven”, aldus de Hoornse wethouder Marjon van der Ven.

De Oosterpoortbrug wordt morgenavond vanaf 20.00 uur verlicht door een groene kleur. Dit wordt gedaan tot en met woensdag 9 november. Dan is de Week van de Pleegzorg weer afgelopen.

“Pleegouders nemen soms tijdelijk en soms voor vele jaren een pleegkind onder hun hoede”, zegt Van der Ven. “Zij bieden kinderen structuur en de kans op een normaal gezinsleven. Het is een prachtige manier om escalatie van problemen te voorkomen en kinderen toch de nodige warmte en aandacht te geven.”

‘Open je wereld’

In Noord-Holland Noord is er een groot tekort aan beschikbare pleeggezinnen. Zeker 50 kinderen wachten op passende hulp, die hen op dit moment niet geboden kan worden. Het gebrek aan opvangmogelijkheden betekent dat kinderen vaker doorgeplaatst moeten worden, of dat het langer duurt voordat er een match is waarbij het kind op een fijne, veilige plek terechtkomt.

Pleegzorg Nederland heeft daarom vanaf morgen de landelijke campagne ‘open je wereld’ in het leven geroepen, waarmee geprobeerd wordt om iedereen te inspireren en ook te enthousiasmeren om kinderen als pleegouder op te vangen.

Er zijn volgens de organisatie meerdere manieren om je als pleegouder of -gezin in te zetten. Dit kan zowel in deeltijd, of met korte periodes. Daarbij wordt hulp en professionele begeleiding aangeboden.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405