Hoornse raad besluit snelheid Westerdijk te verlagen van 60 naar 50 km per uur

29 oktober 2022 10:00
Westerdijk

De Hoornse gemeenteraad heeft unaniem besloten de maximale snelheid op de Westerdijk tussen de Galgenbocht en schouwburg Het Park te verlagen van 60 naar 50 km per uur. Hiervoor is gekozen om de veiligheid en omgevingskwaliteit langs dit deel van de dijk ter verhogen. Ook zal na de openstelling van het stadsstrand de Westerdijk tussen de Galgenbocht en schouwburg Het Park intensiever worden gebruikt.

Om de maximale snelheid tussen Galgenbocht en schouwburg Het Park te verlagen wordt de bebouwde komgrens richting de Galgenbocht verplaatst. Omdat dit deel van de dijk er niet uitziet als bebouwde kom, wordt de weg grondig heringericht.

Er komt een duidelijk verschil tussen het deel dat maximaal 60km/u blijft en het deel dat ter hoogte van het stadsstrand maximaal 50km/u wordt. Daarbij kan gedacht worden aan een snelheidsremmende maatregel bij de nieuwe komgrens. En binnen het 50km/u gebied een nieuwe weginrichting met smallere autorijstrook en aan beide kanten bredere rode fietsstroken. Verder komen er verkeersplateaus bij de bruggen.

De benodigde aanpassingen worden nog in detail uitgewerkt door verkeerskundigen in samenwerking met de politie.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405

Nu live

Martin van der Linde – Martin in de namiddag
17:00 – 19:00 uur

WEEFF TV