Hoornse rapper Engel ‘ontdekte’ S10 door workshop: “Een talent, met potentie en visie”

8 december 2021 18:45

Zo bescheiden als hij is, is de Hoornse rapper Steven Engel toch ’trots’ op S10 − Stien den Hollander − die volgend jaar Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival. Haar talent was hem in 2017 direct opgevallen, tijdens een workshop in poppodium Manifesto in Hoorn. Want hier namen ze samen een nummer op.

“Qua rap en zang heb ik haar weinig bijgebracht”

Steven Engel, rapper

Opgemerkt door Jiggy Djé

Na het opnemen van haar liedje, plaatste Stien het resultaat op Soundcloud. Het liedje werd al vrij snel opgemerkt door de Amersfoortse rapper Vincent Patty − beter bekend als Jiggy Djé. Resultaat: een contract bij platenlabel Noah’s Ark. “Ik heb toen met haar moeder gesproken en advies gegeven. Want is dit wel een goede plek voor haar?”

Engel kent Vincent Patty goed en had wél het vermoeden dat Stien daar goed zou zitten. “Stien zong toen al wat langer en had allerlei plannen. Ik wil geen credits hoor”, zegt hij lachend. “Maar dat piepkleine sneeuwballetje is toen gaan rollen en is enkele jaren daarna uitgegroeid tot een erkent hiphopartiest in Nederland.” 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405