Hoornse Rugby Club West-Friesland viert dit weekend 50-jarig jubileum

21 juni 2022 20:46

De Hoornse Rugby Club West-Friesland viert volgende week zaterdag 25 juni haar 50-jarig jubileum. 50 jaar geleden, in 1972, besloot een groep enthousiastelingen dat Hoorn wel een rugbyclub kon gebruiken. En zo geschiedde, vertelt bestuurslid Peter Vijselaar op WEEFF Radio.

“We moeten eens wat met rugby doen”, was in mei 1972 de gedachte. En zo werd rugby club West-Friesland opgericht, vertelt Vijselaar.

Peter Vijselaar is bijna vanaf het eerste uur betrokken bij de club en is trots op het bereikte jubileum. Hij vertelt over hoe het er in de begintijd aan toe ging, het bereikte jubileum en het belang van de jeugdafdeling van de club.

Uitgebreid gevierd

Het jubileumfeest wordt uitgebreid gevierd en begint om 15:00 uur met een haka-uitvoering, de ceremoniële dans uit Nieuw-Zeeland, bekend geworden door het gebruik van het Nieuw-Zeelandse rugbyteam.

Richting het einde van de middag spelen de leden verschillende gemengde wedstrijden. De dag wordt afgesloten met een veiling, een tombola en een barbecue. De club heeft veel oud-leden uitgenodigd, het staat andere geïnteresseerden ook vrij om langs te komen. Dit kan overdag, bij het sportcomplex aan de Blauwe Berg in Hoorn.

Uitzending – 20 juni 2022

Peter Vijselaar, was bijna vanaf het eerste uur betrokken bij de club en is trots op het bereikte jubileum. Hij vertelt op WEEFF Radio over hoe het er in de begintijd aan toe ging, het bereikte jubileum en het belang van de jeugdafdeling van de club.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405