Hoornse Ryanne bekogeld met stenen: “Ik ben enorm geschrokken”

11 mei 2023 06:08
Bron: NH Nieuws/Michiel Baas

Ze staat nog steeds versteld van wat er gebeurd is. De Hoornse Ryanne was afgelopen maandagmiddag glasscherven aan het opvegen bij een supermarkt, toen zij door een paar jongeren bekogeld werd met stenen. Naast pijn en een hoofdwond kampt de 35-jarige vrouw vooral met angsten. “Ik woon er al elf jaar en heb nooit problemen gehad, maar nu vind ik het best lastig om naar buiten te gaan”, laat zij weten.

De Vomar in de Kersenboogerd

Nadat er afgelopen weekend een glasplaat kapot was gevallen, bij de fietsenstalling naast de supermarkt, had Ryanne melding gemaakt bij de gemeente. Ze kreeg op maandag een bericht dat het was opgelost en opgeruimd, maar toen ze langsfietste, zag ze nog enkele scherven op de straat liggen. De inwoonster van de wijk Kersenboogerd in Hoorn besluit de laatste resten op te ruimen, als zij geschreeuw en andere geluiden om haar heen hoort.

“Je hoort wel vaker iemand wat roepen, dus ik besteedde er in eerste instantie geen aandacht aan. Toen ik me eenmaal omdraaide, voelde ik dat er iets tegen mijn hoofd gegooid was”, licht Ryanne toe. Het blijkt om een steen te gaan, waardoor de 35-jarige vrouw pijn voelt. Ze besluit te schuilen bij een geparkeerde vrachtwagen, want het gooien van stenen stopt niet.

Rustig aan doen

Het zou gaan om een drietal jongens, die vermoedelijk ook in dezelfde Hoornse wijk wonen. De vrouw heeft de jongens wel kunnen zien, maar herkent ze niet. Ryanne laat weten dat ze in gesprek is gekomen met een wijkagent. De politie vertelt echter dat ze na herhaaldelijk zoeken en navraag bij collega-agenten geen melding van het incident kunnen vinden.

“Het roept oude herinneringen en trauma’s op”

Ryanne uit Hoorn werd maandag bekogeld met stenen

Voor de wond en pijn die Ryanne door het incident heeft opgelopen, is zij gisteren naar de huisarts geweest. Die vertelt haar dat ze die dag even niet mag sporten. Ook op haar werk moest ze het wat rustiger aan doen. “Gelukkig hebben ze veel begrip voor mijn situatie.”

‘Terug bij af’

Naast de pijn voelt Ryanne angst om haar woning in de Hoornse wijk te verlaten. “Dat vind ik nog het allermoeilijkste. Want ik heb het gevoel dat ik weer terug bij af ben”, vertelt ze. Onder meer door beenblessures heeft de 35-jarige vrouw afgelopen maanden veel thuis gezeten. Met begeleiding kon zij haar angst om te lopen weer overwinnen.

“Dat is de grootste impact die het op mij heeft. Het roept oude herinneringen en trauma’s op. Zeven jaar geleden raakte ik door een incident met een kind bijna mijn been kwijt. Dit gebeurde ook weer met kinderen. Ik moet mezelf nu weer gaan pushen om door te zetten, om mijn angst opnieuw te kunnen overwinnen.”

Het liefste zou de Hoornse Ryanne gewoon weer rondjes willen lopen door de wijk, vertelt ze. “Alleen ga ik de achterkant van de supermarkt voorlopig even vermijden.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844