Hoornse scholieren halen 10 duizend euro op voor bouw speeltuin Turkije

7 juni 2023 19:06
Bron: Marlou Smit

Leerlingen van middelbare scholen d’Ampte, Oscar Romero en Werenfridus in Hoorn maakten filmpjes op social media waarin ze opriepen tot actie. Met hun inzet hebben ze zo’n 10.000 euro opgehaald voor Turkije en Syrië, waarmee een speeltuin gebouwd gaat worden. 

Door filmpjes online, via de nieuwsbrief en tv-schermen binnen de scholen te plaatsen, vroegen ze iedereen om hun steentje bij te dragen. Dat resulteerde in een eindbedrag van zo’n 10.000 euro. 

De cheque werd overhandigd aan de stichting Hollanda Türk Gönüllüler Vakfı (HTGV). Voorzitter Nilgün Şahin nam het in ontvangst. De situatie in Turkije en Syrië na de aardbevingen raakt haar diep. “De mensen daar hebben helemaal niets meer. Niet alleen hun huizen zijn verwoest, ook van de ziekenhuizen en scholen is niks meer over.” 

Docent en kartrekker Tugçe Türemis heeft zelf familie in het getroffen gebied en is nauw betrokken bij de wederopbouw. “We werken hiervoor samen met een organisatie die kant-en-klare containerwoningen bouwt. Iedere containerwoning kan een Turks of Syrisch gezin huisvesten.”  

Meerdere acties

Naast een inzamelingsactie zijn er ook acties opgezet door leerlingen en schoolmedewerkers. Zo hebben de techniekleerlingen van middelbare school d’Ampte in Hoorn een sponsorloop georganiseerd, zijn er cupcakes gebakken en pizza’s verkocht.

Nilgün: “In overleg met het Tabor College hebben we ervoor gekozen om hun prachtige eindbedrag te gebruiken om een speeltuin te bouwen. Zo gaat het geld dat de Nederlandse kinderen hebben ingezameld naar de kinderen in het rampgebied. We zijn de leerlingen en hun docenten erg dankbaar voor hun hulp.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844