Hoornse Stadsfeesten Best of: Marianne Ligthart

17 juni 2020 13:07

Afgelopen weekend zouden de Hoornse Stadsfeesten weer losbarsten. Er kwam helaas een coronacrisis tussendoor, dus het mocht niet zo zijn. WEEFF Radio bood een alternatief, met drie uur aan oude live-opnames op de radio. Marianne Ligthart zou er dit jaar bij zijn, dus die moesten we natuurlijk even bellen. 

Marianne Ligthart debuteerde vorig jaar op de Hoornse Stadsfeesten. En hoe. Ze pakte gelijk het hoofdpodium in en speelde voor een volgepakt Roode Steen. “Ik zou er dit jaar bij zijn met de kleine bezetting”, vertelt Marianne aan WEEFF Radio.

Over de band

“De hele band is met drum en de bas erbij, maar nu spelen we al een tijdje de show met Brent Emmerink, Johan Keeman en Annah Posthumius op viool en gitaar.” En dat is een succes. “Het had natuurlijk fantastisch geweest al hadden we dat kunnen doen in de Statenpoort.”

De coronacrisis

De band zat midden in een tour, maar vanwege de coronacrisis is hun hele programma voor de zomer nu leeg. “Gezondheid gaat voor alles. Als die regels komen en iedereen heeft er mee te maken, sta je daar in ieder geval niet alleen in.”

De coronacrisis begon net en Marianne en haar partner dachten dat het allemaal misschien wel mee zou vallen. Haar partner is Ernst van Dusseldorp en zit ook in de muziek. “We dachten: we gebruiken deze tijd nuttig en gaan dingen doen die we anders nooit deden, omdat we daar geen tijd voor hadden.” Ze werkten nieuwe muziek uit en gingen demo’s maken. “Allemaal met de hoop dat de Stadsfeesten in ieder geval door zouden gaan.” Maar dat is helaas niet zo.

Nieuwe plannen

Ondertussen is Marianne bezig met het schrijven van een tweede album. “Ik ben nog liedjes aan het afschrijven, maar de eerste drie demo’s zijn al gemaakt.” Ook gaan ze binnenkort weer wat kleine shows doen met een kleine bezetting. Ze beginnen bij de Schalm in Westwoud. “Die hebben we al uitverkocht.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405