Hoornse Stadsfeesten dit jaar weer onderdeel van Cultuurweekend Hoorn

1 juli 2021 10:00

De Hoornse Stadsfeesten zullen vanwege corona ook dit jaar weer onderdeel zijn van het Cultuurweekend in Hoorn. Door de maatregelen was het niet mogelijk om het evenement, dat normaal gesproken in juni is, nog op tijd te organiseren. “Wij zullen de live muziek programmeren, zodat we evengoed iets kunnen doen voor ons publiek en onze artiesten”, vertelt Theo Viset, mede-oprichter van de Hoornse Stadsfeesten.

Tijdens het Cultuurweekend Hoorn vorig jaar werd door alle culturele instellingen van Cultuur Hoorn een Cultuurproeverij geboden. Als onderdeel daarvan organiseerde de Hoornse Stadsfeesten in verschillende horecagelegenheden veelal kleinschalige akoestische optredens met lokale artiesten, die gratis te bezoeken waren.

En dat is goed bevallen, zegt Viset. “Het ging heel goed. We zijn allemaal culturele instellingen, allemaal sterke spelers en creatieve mensen. Samen hebben we een superleuk en veilig weekend georganiseerd. Mensen konden op afstand met beperkte aantallen naar live muziek kijken en door de hele stad waren culturele activiteiten. We hebben uiteindelijk meer dan 2.200 kaarten uitgegeven.”

Blijvertje

De samenwerking tussen de twee festivals is ontstaan door corona, maar als het aan Viset ligt, hoeft het daar niet bij te blijven. “Wij zijn de Hoornse stadsfeesten, ons weekend in juni is een blijvertje. Maar in september aanhaken bij het Cultuurweekend blijven we zeker doen!”

Het evenement vindt plaats op 3, 4 en 5 september en heeft onder andere de grote Kunst- en cultuurmarkt. De Cultuurproeverij verzorgd door alle culturele instellingen van Hoorn livemuziek van de Hoornse Stadsfeesten en de Hoornse Havenconcerten en er staan veel kinderactiviteiten op het programma.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405