Hoornse tieners zorgen voor nieuwe skatebaan: “Echt toe aan vernieuwing”

30 oktober 2021 17:58

Initiatiefnemers Toni (12), Tycho (12) en Roos (14) kunnen hun geluk niet op. Hun idee om een beter en groter outdoor skatepark te krijgen, werd door zowel de Hoornse raad als omwonenden verkozen tot beste idee. Het grotere park gaat er nu daadwerkelijk komen, tot blijdschap van de drie tieners.

“Ik had dit niet verwacht”, vertelt een trotse Tycho aan NH Nieuws en WEEFF, terwijl hij samen met Roos en Toni over de verouderde skatebaan loopt in het Julianapark. “Samen met Toni had ik begin dit jaar ons idee opgestuurd via de website en eerlijk gezegd was ik al vergeten dat we dit hadden gedaan, totdat we ineens werden uitgenodigd door de gemeente.”

Ook Roos stuurde dankzij haar moeder een mail naar de gemeente met de vraag of een betere skatebaan mogelijk was. “Ik woon in de Kersenboogerd en daar is de skatebaan heel klein”, concludeert ze. “Ik vind het wel cool dat ik nu samen met Tycho en Toni mag helpen met het bedenken van de toekomstige skatebaan bij het Julianapark. Deze is echt wel toe aan vernieuwing.”

Tekst gaat verder onder video:

Winnaars Initiatievenmarkt & Publieksprijs

Toni, Tycho en Roos zijn met hun idee over een vernieuwd skatepark niet alleen de winnaars van de publieksprijs, maar ook van de Hoornse Initiatievenmarkt 2021. Voor de initiatievenmarkt werden in totaal dertig ideeën ingezonden en daarvan werden er acht geselecteerd als kandidaat. Tot afgelopen dinsdag kon er door bewoners gestemd worden en dankzij een totaal van 319 stemmen, kwam het idee van de jonge skaters uiteindelijk als beste uit de bus.  

Ook de publieksprijs werd door het drietal binnengehaald. Ook Toni is daar erg blij mee, maar ziet dat het skatepark hard toe is aan vernieuwing. “Moet je nu eens kijken”, roept hij al wijzend. Toni loopt naar een ramp toe en kijkt naar de grote spleet die erin zit. “Dit is natuurlijk heel erg gevaarlijk. Als ik met mijn wiel hier tussen kom, dan ga ik heel hard op mijn plaat.” 

De jongeren hebben nu al ideeën op papier uitgetekend voor hun verbeterde skatepark. “Ik wil echt graag een halfpipe”, lacht Toni. De ideeën van de kinderen worden door de gemeente meegenomen en binnenkort gaan ze samen rondom de tafel om het plan verder uit te werken. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405