Hoornse Vierdaagse zet aan tot bewegen

28 september 2021 09:33
Hoornse Vierdaagse
Bron: Ellen van der Knaap

Tijdens de Nationale Diabetes Challenge kunnen mensen onder begeleiding verschillende afstanden wandelen. De Hoornse Vierdaagse is onderdeel van deze challenge en bleek een schot in de roos: de wandelgroep en de looptrainers gaan nog tot zeker eind december door met wandelen.

Normaliter is de Nationale Diabetes Challenge een landelijk initiatief, maar door de huidige maatregelen kunnen mensen zich aansluiten bij een groep in de eigen buurt, zo ook in Hoorn. Met afstanden van drie, vijf, zeven-en-een-half of tien kilometer is de drempel om mee te doen laag gehouden.

Museum Stoomtram ingezet

Op de slotdag afgelopen zaterdag blijkt de Museum Stoomtram klaar te staan om de deelnemers naar het startpunt te brengen. En bij de finish worden de wandelaars met bloemen en medailles verwelkomd door wethouder Kholoud Al Mobayed.

De groepen zijn begeleid door twee looptrainers. Mensen die het niet prettig vinden om alleen te lopen, door diabetes, overgewicht of hartklachten, kunnen zo goed opgevangen worden. Ellen van der Knaap kijkt met plezier terug op de Hoornse Vierdaagse. “het is leuk, gezellig en je leert ook nog nieuwe mensen kennen.”

Wandelnetwerk West-Friesland

Zo vertelt zij dat je daarnaast ook nieuwe plekjes ontdekt. Voor de mensen die niet weten hoe je die vindt, tipt zij de routes die je op het wandelnetwerk West-Friesland kunt vinden.

Beluister onderstaand het volledige interview met Ellen van der Knaap op WEEFF Radio.

Uitzending – 25 september 2021

De Hoornse Vierdaagse bleek een schot in de roos: de wandelgroep en de looptrainers gaan nog tot zeker eind december door met wandelen. Beluister het interview met Ellen van der Knaap.

Hoornse Vierdaagse zet aan tot bewegen

Meer nieuws uit West-Friesland?
πŸ’¬ Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
πŸ“° Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
πŸ”” Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
πŸ“§ Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405