Hoornse zanger Meryn overwint demonen en is terug met nieuwe WEEFF Top Favoriet

10 november 2023 19:54
Bron: Merijn Mooijman

De Hoornse artiest Meryn is de laatste jaren uit de spotlight verdwenen, maar vorige week vrijdag keerde hij terug met een nieuwe single. ‘Dancing while destroyed’ is een nummer dat niet snel uit je hoofd verdwijnt, en komende week hoor je ‘m extra vaak op de radio. De single is namelijk uitgeroepen tot nieuwe WEEFF Top Favoriet.

Met het uitbrengen van nieuwe muziek legt de Hoornse zanger ook uit waarom hij lange tijd niet op het podium heeft gestaan, of bezig is geweest met muziek. “In februari 2021 nam ik een overdosis. Al lange tijd gebruikte ik drugs, maar rond m’n 22e was dit geëscaleerd tot een situatie waarbij ik non-stop, 24/7 aan het gebruiken was”, licht hij toe op zijn Instagrampagina. “Ik sliep amper, at weinig en ongezond. Ik was constant aan het werk en daarmee constant bezig om mezelf af te leiden van wat nou eigenlijk het probleem was.”

Meryn zegt lange tijd doodongelukkig te zijn geweest, werd vroeger veel gepest en voelde zich nergens veilig. “Ik heb mijn hele jeugd in angst geleefd. De enige veilige plek was in mijn hoofd.” Zijn verslaving komt tot een punt waarop zijn lichaam hem een extreme waarschuwing geeft. Meryn stopt direct met gebruiken, maar de naweeën van zijn verslaving en overdosis zijn zwaar.

Woede en pijn omzetten in muziek

“Ik had helemaal nergens zin meer in. Maar op de een of andere manier ben ik ergens in die absolute zwarte waas gaan schrijven en maken”, gaat Meryn verder. “Ik was zo ongelooflijk boos en vol woede, die pijn heb ik omgezet in een plaat: ‘Dancing while destroyed’.”

Pas twee jaar later kan de Hoornse artiest zeggen dat het beter met hem gaat. Paniekaanvallen die hij eerder ervaarde als gevolg van zijn verslaving gebeuren niet meer dagelijks, en zijn minder heftig. “Ik zie weer licht aan het einde van de tunnel”, zegt Meryn.

Anderen die kampen met verslaving wil hij het volgende meegeven. “Als je slecht gaat, als je je depressief voelt, als je ergens in vast zit: Spreek je uit! Je bent niet alleen. Er zijn mensen om je heen die van je houden en je kunnen helpen”, aldus de Hoornse zanger. “Gun het jezelf alsjeblieft. Je verdient het net als ieder ander om gelukkig te zijn.”

Wil je alle WEEFF Top Favorieten van de afgelopen tijd bekijken en beluisteren? Abonneer je dan op onze playlist op Spotify.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844