Hospice Dignitas: “Zorg in de laatste fase draait om het leven en niet om de dood”

3 december 2022 15:00

Hospice Dignitas biedt zorg in de laatste fase van het leven. “De confrontatie met de dood is voor mensen moeilijk. Dat zorgt voor een hogere drempel”, aldus Armel Klitsie. “Om dit te verlagen organiseren we elke maand ons open huis ‘Wees Welkom’. Ook kom ik als coordinator bij de mensen thuis of in het ziekenhuis.”

Mensen die naar het hospice komen hebben een levensverwachting van minder drie maanden en hebben specialistische zorg nodig. “Het draait daarbij om het leven en niet om de dood. Alles waar behoefte aan is wordt mogelijk gemaakt. Als je bijvoorbeeld nog even naar buiten wilt, gaat er een vrijwilliger met je mee. Ook is er een groep vrijwilligers gespecialiseerd in geestelijk welzijn om op dat vlak ondersteuning te bieden.”

Het open huis ‘Wees Welkom’ van Hospice Dignitas vindt elke maand plaats. Vrijwilligers leiden dan een groep van maximaal tien personen rond langs de kamers. “Om zo een gevoel te krijgen wie we zijn en wat we doen.”

Uitzending – 26 november 2022

Hospice Dignitas organiseert elke maand het open huis ‘Wees Welkom". Beluister het interview met Armel Klitsie.

Hospice Dignitas: "Zorg in de laatste fase draait om het leven en niet om de dood"

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405