Hovocubo haalt opnieuw uit in eredivisie, focus kan weer op kampioenschap

5 november 2022 00:00

Voor Hovocubo kan de focus weer volledig op de competitie na de roemloze uitschakeling in de Champions League. De zaalvoetballers zijn in de eredivisie ongeslagen en krikte het doelsaldo op tegen FCK/De Hommel: 3-9. 

Mats Velseboer

Hovocubo werd in de groepsfase van de Champions League eerloos uitgeschakeld. De ploeg is een ervaring rijker, maar een illusie armer na het avontuur op Malta. Daardoor gaat de kampioen vol voor de landstitel. 

De eerste tegenstander in die jacht was FCK/De Hommel. Appie Attahiri zorgde na twee minuten al voor de openingstreffer. De thuisploeg maakte in de zevende minuut alweer gelijk. Daarna zorgden Attahiri en Mats Velseboer voor een ruime marge: 3-1. 

Tekst gaat verder onder de foto

Appie Attahiri

Doelpuntenregen

Na de rust vielen er nog acht doelpunten (!) te noteren bij deze wedstrijd. Amin Amghar, Lahcen Bouyaouzan, Iliass Bouzit, Oualid Tarifit, Nabil Akaazoun en Velseboer voor de goals van Hovo. Hommel scoorde ook nog twee keer, waardoor dit krankzinnige duel in 9-3 eindigde. 

Hovocubo is samen met FC Eindhoven nog ongeslagen in de eredivisie zaalvoetbal en heeft alles gewonnen. De volgende wedstrijd speelt de ploeg van Sander van Dijk tegen BE’79. Dat is volgende week vrijdag.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405