Hovocubo trekt aan langste eind in stevige Hoornse zaalvoetbalderby tegen Veerhuys

5 november 2021 22:04

Hovocubo heeft vanavond de zaalvoetbalderby van Hoorn gewonnen tegen Veerhuys. Beide ploegen gaven elkaar tot aan de rust geen krimp, maar na de onderbreking maakte regerend landskampioen Hovocubo het verschil en werd er met 6-4 gewonnen. 

Hovocubo keerde eerder deze week terug van een succesvolle Europese campagne in Bosnië. De ploeg van trainer Sander van Dijk plaatste zich aldaar voor de laatste zestien in de Champions League. Voorafgaand aan het duel was Van Dijk daarom ook benieuwd hoe zijn ploeg er fysiek en mentaal voor zou staan tegen stadsgenoot Veerhuys.

Vanaf het eerste fluitsignaal bood Veerhuys goed tegenstand en maakten ze het Hovocubo erg moeilijk. Hovocubo was vaak slordig en maakte veel overtredingen waar Veerhuys gunstig gebruik van wist te maken. Mede dankzij een benutte strafschop van David Albert in de slotfase van de eerste helft was het verschil bij de rust maar één doelpunt in het voordeel van Hovocubo: 3-2.

Na de onderbreking probeerde Veerhuys steeds vaker, door in plaats van de doelman met een extra veldspelerte spelen, druk te zetten op Hovocubo. Een aantal keren ging dit mis waardoor Hovocubo dankzij treffers van Karim Mossaoui en Hicham Aklalouch uitliep naar een 5-2 voorsprong. In de slotfase scoorde Veerhuys nog twee keer, maar verder dan de 6-4 eindstand kwam de ploeg van trainer Najib Taki niet.

Door de overwinning blijft Hovocubo gedeeld eerste in de eredivisie samen met FC Eindhoven. Beide ploegen wonnen al hun acht gespeelde wedstrijden. Veerhuys neemt de achtste plaats in op de ranglijst.

Noord-Hollandse ploegen

Ook de andere vier Noord-Hollandse ploegen in de eredivisie kwamen in actie. RKAV Volendam won vanavond van AGOVV met 4-2. Het Heerhugowaardse Marlène versloeg Groene Ster met ruime cijfers: 8-1. White Stones uit Egmond aan Zee zegevierde op bezoek bij ZVV Den Haag met 10-4. Texel ’94 ging met 5-3 ten onder tegen Leekster Eagles.

Meer nieuws uit West-Friesland?
πŸ’¬ Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
πŸ“° Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
πŸ”” Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
πŸ“§ Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405