Hovocubo verliest zaalvoetbalfinale van Tigers Roermond, tijdperk-Van Dijk voorbij

17 juni 2024 11:52
Bron: NH Media

Het is het Hoornse Hovocubo niet gelukt om de achtste landstitel in haar bestaan te veroveren. In de derde en beslissende wedstrijd, de stand in wedstrijden was 1-1 in deze ‘best of three’, verloor de equipe van scheidend coach Sander van Dijk met 4-2 van Tigers Roermond en wist hiermee na 39 jaar weer een landstitel in Limburg af te leveren.

De Jo Gerrishal in Roermond barste bijna uit zijn voegen van de supporters. Ruim 800 mensen zaten opgepropt op de tribunes vol spanning te kijken naar twee ploegen die elkaar in een moordend hoog tempo bestreden.

Kijk hier de hele wedstrijd terug zoals deze live werd verslagen door WEEFF Sport Actueel collega Leo Giovannangelo.

Na een kwartier spelen scoorde routenier Yoshua St.Juste de 0-1 voor Hovocubo. Daarmee was de toon direct gezet voor de wedstrijd die uiterst snel maar vooral sportief verliep. Kort daarop wist Ayoub Boukhari uit een bijna onmogelijke hoek de gelijkmaker te produceren, 1-1, wat tevens de ruststand werd.

Hoog speeltempo

Na de pauze gingen beide ploegen onverdroten voort met het hoge speeltempo en waren beide teams gelijkwaardig aan elkaar. Over en weer werden er kansen gecreëerd. Met nog een kwart wedstrijd te gaan sloegen de Tigers een gaatje dankzij treffers van Tamoukh en Belhaj wat voor Hovocubo het sein was om “powerplay” te spelen.

De keeper gaat er dan kort af en een vijfde veldspeler word ingebracht om de druk torenhoog op te voeren. Het sorteerde effect want Mats Velseboer schoot de aansluitende treffer binnen maar in de slotfase wist Tigers Roermond toch de winst definitief naar zich toe te trekken dankzij een omschakeling met bijbehorend stiftje van Isak Belhaj, 4-2.

Eerste titel in het zevenjarige bestaan van Tigers Roermond

De Limburgers veroverden hiermee voor het eerst in hun zeven jarig bestaan de landstitel. Daarom mogen zij in augustus deelnemen aan de Chanpions League Futsal, waarvoor de loting eind juli plaatsvindt.

Voor trainer/coach Sander van Dijk was dit na 17 seizoenen zijn laatste wedstrijd want volgend seizoen zal hij de oefenmeester worden van zvv Zwaag welke in de Eerste Divisie uitkomt. Hovocubo zal volgend seizoen een strategische samenwerking aan gaan met HV/Veerhuys uit Hoorn met vooral veel spelers uit de eigen regio.

Zie hieronder een video met interviews.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844