Huurverbod van tien jaar op sociale huurwoning na wietteelt

23 januari 2020 08:29
Stadhuis Hoorn

HOORN – Wie betrapt wordt op wietteelt in een sociale huurwoning kan op een 10-jarig huurverbod rekenen. GroenLinks Hoorn stelt aan het college schriftelijke vragen over dit beleid van de woningbouwverenigingen.

Als het aan fractievoorzitter Roy Drommel ligt beslist uitsluitend een rechter over een strafmaatregel. En niet ook nog eens de woningbouwvereniging. “Straffen is prima maar dit is buitenproportioneel. Het drijft deze mensen juist verder de criminaliteit in. En ook de eventuele partner en kinderen worden hier door geraakt.”

Drommel pleit ook om regulering. Om de gevaarlijke situaties rondom thuisteelt uit te bannen. Landelijk loopt hiervoor inmiddels een pilot. Hoorn is hier overigens niet voor geselecteerd.

Invloed op beleid huurverbod

Groenlinks wil van het Hoornse college weten of het mogelijk is invloed uit te oefenen op het beleid van de woningbouwverenigingen. Er is ook al contact geweest met Groenlinks Medemblik. Zij gaan uitzoeken hoe het in deze gemeente geregeld is.

Uitzending – 22 januari 2020

Fractievoorzitter Roy Drommel (Groenlinks Hoorn) over het huurverbod

Huurverbod na wietteelt

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844