Idee Hoornse Joost Schrickx ziet daglicht via telefilm Dojo

17 december 2022 23:16
Bron: Film Dojo

Morgenochtend om 10.00 is de film Dojo te zien op NPO Zapp. Een film die tot stand is gekomen naar aanleiding van een idee van de in Hoorn geboren Joost Schrickx. “Tien jaar geleden heb ik een eerste idee uitgewerkt geinspireerd op mijn toen 5-jarige dochter. Over een meisje dat gepest werd op school en door judo haar belagers weet te overwinnen”, vertelt Joost Schrickx. “Zowel het oorspronkelijke filmidee als een serieplan haalden het niet. Uiteindelijk is het herschreven naar een speelfilmidee over een jongen die naar de jeugdcriminaliteit dreigt af te zakken maar dankzij judo zijn plek in de maatschappij weet te veroveren.”

Op advies van haar vader deed Rosalien Sara Schrickx auditie voor de vrouwelijke hoofdrol. “Ik ben zelf judoka vanaf mijn vierde. Op vrij hoog niveau inmiddels”, vertelt Rosalien. “Acteren deed ik al een beetje. Voor mijn gevoel had ik best veel vrijheid binnen deze rol. Ik vond het vooral heel leuk om te ervaren hoezeer het verhaal veranderd was ten opzichte van het oorspronkelijke idee.”

Zowel vader en dochter hebben een boodschap waarvan ze hopen dat dit wordt overgebracht door de film. “Wat veel terugkomt in de film is dat je altijd voor je zelf moet kiezen”, vertelt Rosalien. “En wat we ook willen uitdragen met de film is dat ook al voel je je klein en machteloos je toch je doelen kunt bereiken door op de juiste momenten te timen zoals een goed judoka dat doet.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405