Iedereen kan een waterbaas worden

6 oktober 2021 14:15
Waterbazen

Wandelen is erg populair. Hiervoor hebben de waterschappen nu iets nieuws geïntroduceerd. Je kunt een waterbaas worden tijdens je wandeling aan de hand van een online Doe & ontdek-gids. Door de gids worden mensen bewust van alles wat met water te maken heeft. Naast dat je iets leert, help je ook mee met het opruimen van zwerfafval in en rondom het water.

Zwerfafval is al een lange tijd een groot probleem, dus alle kleine beetjes helpen. “Al ben je in de stad en ruim je daar wat op, ben je eigenlijk al een waterbaas. Aldus Klazien Hartog van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Daarnaast kun je de online Doe & ontdek-gids downloaden op waterschappen.nl/waterbazen. Daar staan vragen in over de waterschappen zelf maar ook over de omgeving, zoals welke planten vind je, of welke dieren zie je?

Op de dijk, in de natuur en door de stad

De wandelingen kunnen overal plaatsvinden. In de Doe & ontdek-gids kun je zo ook passende vragen vinden voor waar je loopt, de gids is ingedeeld op drie locaties. Allereerst kun je een dijken wandeling maken, daarnaast kun je ook kiezen voor de categorie in de natuur.

Tot slot kun je passende vragen krijgen als je in de stad een wandeling maakt. Er zitten geen eisen aan de wandelingen zelf. “Zo hoef je niet per se één kilometer te lopen om een waterbaas te zijn.” Het zijn van een waterbaas ligt in je eigen handen.

Maak jezelf bekend als waterbaas

Er is ook een bingokaart gemaakt die aansluit op de waterbazen campagne. Die kaarten kun je ophalen in Blokker. Wil je weten waar precies, dan kan je meer informatie vinden op hhnk.nl/waterbazen. Ook zit er nog een leuke winactie aan de campagne verbonden. Door zwerfafval op te ruimen en een selfie te posten met de hashtag #WatEenWaterbaas of #ScheppenVoorSchoonWater maak je kans op een leuke prijs. De winactie loopt tot 10 oktober 2021.

Uitzending – 25 september 2021

Iedereen kan een waterbaas worden. Beluister het interview maar met Klazien Hartog.

Iedereen kan een waterbaas worden

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405