Imani en Mandy schrijven rapnummer om jongeren te steunen in coronatijd

25 januari 2022 18:03

Het coronabeleid heeft er flink ingehakt bij de jongeren. Velen kampen met depressieve gedachten, hebben weinig motivatie en ‘is er niks om naar uit kijken.’ Daarom hebben Mandy (18) en Imani (15), samen met de Hoornse teamcoach Jerrol Lashley van Stichting Netwerk, een rapnummer geschreven om zo de jeugd een hart onder de riem te steken.

Snapshot Video 226761 (00:45)

De teamcoach neemt voor de derde keer samen met Imani en Mandy een rapnummer op. De meiden schreven zelf de tekst, en willen hiermee vertellen dat het uiteindelijk wél goed komt. Ook doen zij een poging om de verbinding aan te gaan met de jongeren. 

Teamcoach Lashley kijkt met een gebroken hart naar de situatie van de jongeren. “Ik vind dat  jongeren en het jongerenwerk veel meer betrokken hadden moeten worden bij het corona beleid.”

De tekst gaat verder onder de video.

“Het is gewoon echt niet meer leuk”, vertelt Imani. “Je kan niet meer uitkijken naar dingen of leuke activiteiten doen. Het is gewoon lastig.” De tiener verloor vanwege corona de motivatie en had langere tijd geen zin meer om naar school te gaan.

Ook Mandy zag dat corona een diepe impact maakte op haar leven, maar wil dit liever niet delen met NH Nieuws/WEEFF. Wel legt Mandy uit waarom ze dit nummer schreef. “Ik wil hiermee gewoon duidelijk maken dat je er mag zijn, ongeacht vaccinatie of niet en dat we allemaal gelijk zijn.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405