In beslag genomen sportauto’s in Blokker bijna één miljoen waard, Lamborghini het duurst

10 april 2024 18:54
Bron: Inter Visual Studio / Danielle Rood

De autosloperij in Blokker, waar de FIOD gisteren een inval deed, is vandaag ‘gewoon’ open gegaan. Bij de inval werden vier dure sportauto’s uit een loods meegenomen. Uit een rondvraag bij verschillende autobedrijven in West-Friesland blijkt dat deze voertuigen samen een waarde hebben van ongeveer één miljoen euro.

De FIOD en justitie zijn dinsdag aan het begin van de middag binnengevallen bij een loods en autosloperij in Blokker/Oosterblokker. Volgens de FIOD is dit gebeurd in het kader van een strafrechtelijk onderzoek. “Meer kunnen we er niet over zeggen”, vult een woordvoerder een dag later aan. Ook de politie verwijst naar het lopende onderzoek van de FIOD, maar bevestigt dat er geen aanhoudingen zijn verricht.

Het bedrijf dat in de loods gevestigd was, is al enkele jaren gestopt. Het pand werd daarom gebruikt als opslagplaats, waaronder voor de auto’s. De autosloperij in Blokker is vandaag ‘gewoon’ open gegaan. “Er is door iedereen heel wisselend op het nieuws gereageerd”, stelt een werknemer van het bedrijf. “Maar we zijn open en daar zijn we heel blij mee. We hebben er verder geen behoefte aan om meer antwoorden te geven.”

‘Mercedes Benz zeer geliefd onder verzamelaars’

Buren en omliggende bedrijven van de twee autobedrijven op het terrein in Blokker kijken raar op als zij gisteren bergingsauto’s zien die vier exclusieve sportauto’s – zoals een Lamborghini, Ferrari, McLaren en Mercedes Benz – uit een loods halen en meenemen. “Dat zie je hier niet vaak”, lachte een werknemer van een naastgelegen bedrijf. “Je kijkt er toch wel even van op.”

Maar wat is de (nieuw)waarde van de auto’s die in beslag zijn genomen? Uit navraag bij enkele autobedrijven in West-Friesland blijkt dat de auto’s samen ongeveer één miljoen euro waard zijn.

Tekst gaat verder onder de foto.

De groene Lamborghini die in beslag is genomen in Blokker

Met bijna 400.000 euro lijkt de Lamborghini het duurst. Volgens een autodealer uit Enkhuizen gaat het om een type Aventador, waarvan de eersten in 2011 op de markt kwamen. De waarde van de Ferrari schat hij op een bedrag tussen de 200 en 300 duizend, en ook de McLaren schat hij in met een waarde van enkele honderdduizenden euro’s.

Voor het vierde voertuig verwijst hij ons door naar StarGallery Enkhuizen, een autobedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in auto’s van het merk Mercedes Benz. In een reactie op onze vragen vertelt Marcel Thomas dat de huidige waarde van dit type – een 280 SL uit 1970 – tussen de 80 en 110 duizend euro bedraagt. “De echt top gerestaureerde exemplaren stijgen zelfs boven de twee ton uit”, legt hij uit. Dit komt voornamelijk omdat er niet veel auto’s van dit type meer rondrijden. “Ze zijn zeer geliefd onder verzamelaars”, aldus Thomas.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844