In de ‘pakjes-kast’ van Krista ligt voor ieder kind een cadeau van Sint

19 november 2022 09:00
Bron: NH Nieuws / Chantal Bos

Ieder kind hoort een pakje te krijgen van Sinterklaas. Met dat idee bouwde Krista uit Wognum haar weggeef-kast in de voortuin om tot ‘pakjes-kast’. Eenmalig, dacht ze eerst. Maar na de drukte van vorige zondag, houdt ze ook dit weekend ‘pakjesdagen’. 

Zo ook vandaag. Ouders die het niet breed hebben, mogen één cadeau komen uitzoeken. Dat wordt vervolgens ook nog ingepakt, mochten ze dat willen. “Mensen mogen zelf een cadeautje kiezen. Of even aanbellen als ze willen dat het ingepakt wordt”, zegt Krista Leussink.

Het begon met één kast in de voortuin met gratis menstruatieproducten, daar kwam de weggeef-kast enkele weken geleden naast te staan. Nu staan er meerdere kratten, tafels en kasten, overdekt met party-tent en al. “Die heb ik van een buurman geleend. We bouwen alles ’s morgens op, en ’s avonds gaat het weer naar binnen.”

Tekst gaat door onder de foto. 

De pakjes-kast is vandaag open tussen 10.00 en 17.00 uur. Ouders mogen namens de sint een cadeau komen uitzoeken. De cadeau-kast is te vinden op de Parelgras 34 in Wognum. 

Sinds haar oproep op Facebook, blijven mensen ook spullen brengen. “Zoals deze barbies. Die worden door een mevrouw helemaal opgeknapt. Ze verkoopt ze ook zelf, waarvan de opbrengsten naar een goed doel gaan.”

De schrijnende verhalen die ze in het nieuws hoort, gaan haar aan het hart. “Ik weet zelf ook dat als je minder hebt, en iemand kan wat voor je doen. Dat dat fijn is. Daarom doe ik dit.”

Met het succes van vorig weekend, komt er mogelijk nog een ‘pakjes-kast-dag’. “Als er nog donaties komen, wil ik voor pakjesavond nog een keer gaan staan met spulletjes.”

West-Friese Weldoeners

In tijden van crisis die ieders portemonnee raakt, staan er inwoners op die belangeloos zich inzetten voor de ander. Deze West-Friese Weldoeners verdienen de aandacht. Ben jij of ken jij iemand die een mooi initiatief heeft? Laat het aan ons weten en mail naar: chantal.bos@nhnieuws.nl

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405