In Edam-Volendam, Medemblik en Heiloo worden de stemmen opnieuw geteld

28 november 2023 16:25

In Edam-Volendam, Medemblik en Heiloo worden er stemmen opnieuw geteld, dat meldt het ANP. Mogelijk zitten er fouten in de telling, en dit moet worden hersteld voor de definitieve uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen bekend wordt gemaakt. 

Stemmen, verkiezingen, stock, algemeen

In Edam-Volendam worden de stemmen vandaag opnieuw geteld vanwege acht stemmen waarvan de oorsprong niet helemaal duidelijk is. In de kantine van voetbalclub Kwadijk zijn namelijk zes stemmen meer geteld dan er kiezers zijn langsgekomen. Bij een stembureau in Edam waren er juist twee stemmen minder geteld dan er kiezers waren.

Gisteren zijn er al hertellingen geweest in Medemblik, maar de nieuwe uitslagen zijn nog niet bekend. Ook in Heiloo worden er stemmen opnieuw geteld. Een lijst van een stembureau wordt hier aanstaande woensdag herteld. Het is niet duidelijk om welk stembureau het precies gaat. 

In Edam-Volendam en Medemblik werd de PVV de grootste partij. In Heiloo stond de VVD bovenaan. Alle uitslagen van de Tweede Kamerverkiezingen kan je via onderstaande kaart nog eens bekijken.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405