In eerste challengerfinale weet Gijs Brouwer geen vuist te maken

22 mei 2022 11:34

In zijn eerste challengerfinale heeft Gijs Brouwer niet voor een verrassing kunnen zorgen. De 26-jarige tennisser uit Venhuizen was een prooi voor Roberto Carballes Baena. In de Tunesische hoofdstad Tunis was de Spanjaard met 6-1, 6-1 veel te sterk.

Gijs Brouwer

Brouwer doorliep het toernooi zonder ook maar één set te verliezen. Daardoor plaatste hij zich met de gemak voor de finale op het gravel. De Nederlands kampioen van 2020 had echter geen antwoord op de Spanjaard.

Carballes Baena speelde een puike partij en wist Brouwer binnen het uur over de knie te leggen. De nummer 96 van de wereld gaat er daardoor met de toernooizege vandoor.

Brouwer kan echter terugkijken op een geslaagd toernooi in Tunis. Dankzij de finaleplaats kan hij vijftig punten op de wereldranglijst bijschrijven. Hij stijgt daarmee liefst 41 plekken en nadert de top 200. Op de nieuwe ranglijst, die maandag verschijnt, staat Brouwer waarschijnlijk op plaats 232.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405