In Enkhuizen repeteren ze nu al voor The Passion van volgend jaar

14 april 2022 19:00

Vanavond is The Passion op de landelijke tv te zien vanuit Doetinchem, maar ook in Enkhuizen werkt men aan zijn eigen amateurversie van The Passion. Vanwege de corona kon hij dit jaar nog niet doorgaan, maar er wordt nu al gerepeteerd voor 2023. 

De hoofdrollen in de musical over de lijdensweg van Jezus worden gespeeld door leden van het jongerenkoor ‘Reaching Hands’. Burgemeester van Zuijlen van Enkhuizen is de verteller. Voor de rol van Jezus wordt nog iemand gezocht. “Iedereen mag zich aanmelden, maar het liefst hebben we natuurlijk iemand uit Enkhuizen”, zegt Jorien Schipper die zelf de rol van Judas speelt. 

Blikvanger

Het moet echt een groot spektakel worden en ook in Enkhuizense sfeer. The Passion in Enkuizen zal gespeeld worden op een boot in de haven en het publiek staat op de kade te kijken en te luisteren. Dat alles aan de voet van de blikvanger van Enkhuizen, de Drommedaris. “Het is de bedoeling dat Jezus met de verrijzenis bovenop de Drommedaris staat en daar het slotlied zingt”, vertelt voorzitter van The Passion Enkhuizen Jacintha Floris.

Maar dan moet er natuurlijk wel eerst iemand gevonden worden die Jezus gaat spelen. “We hebben al twee kandidaten, maar we willen eigenlijk nog een auditie doen”, zegt Jorien Schipper. Zij doet de PR voor The Passion en zit zelf in het koor Reaching Hands en speelt de rol van Judas. Naast Jezus een van de belangrijkste rollen. Judas is oorspronkelijk een man, waarom speelt Jorien als vrouw deze rol dan? “We vonden het leuk om een van de mannen hoofdrollen te laten spelen door een vrouw. Het is tenslotte 2022, dan moet dat kunnen toch.”

Tekst gaat door onder de foto.

Snapshot Video 229478 (06:17)

Net als in de landelijke Passion worden er in de Enkhuizense Passion moderne Nederlandse popnummers gebruikt om het verhaal te vertellen. Zo zingt Anouk Groot-Hudepohl in de rol van Maria het lied Door de wind van Miss Montreal.

“Een heerlijk nummer om te zingen” aldus Anouk die zelf moeder is en in verwachting is van een tweede. “Zingen als je zanger bent is heerlijk hoor. En nee, als het een jongetje wordt noem ik hem niet Jezus” zegt ze met een lach. 

The Passion Enkhuizen wordt in 2023 rond Pasen opgevoerd in de haven van Enkhuizen. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405