‘Inbrekers’ Lutjebroek blijken toch bezorgers: “Moeten de wijk nog leren kennen”

30 maart 2023 12:33
Bron: Politie

In verschillende wijken in Lutjebroek is de afgelopen week onrust ontstaan, omdat de bewoners verdachte personen zagen lopen. De politie ontving meerdere meldingen, maar na een controle van de wijkagent blijkt dat deze personen nieuwe krantenbezorgers zijn.

politie agent met porto stock

De wijkagent van het dorp waarschuwde een paar dagen geleden via Facebook voor verdachte personen in de gemeente Stede Broec, met name in Lutjebroek. Deze personen zouden volgens hem voor een langere tijd bij verschillende woningen hebben gestaan, en kennis opdoen wanneer ze door de wijk liepen.

Dit zorgde voor veel verontruste reacties binnen het dorp. Verschillende buurtbewoners gaven aan de personen via de camera van hun deurbel gefilmd te hebben. Ook werd er gemeld dat zij zich verplaatsten met een grijze en een rode auto.

Gerichte controle

Nadat ook de politie meerdere meldingen ontving, is een wijkagent woensdagochtend door de wijken in Lutjebroek gegaan voor een gerichte controle. Bij deze ronde zijn de personen aangesproken, waaruit bleek dat zij inderdaad nieuwe krantenbezorgers zijn.

“Zij zijn nieuw en moeten hun wijk nog leren kennen”, vertelt de politie. “Daarom gebruiken ze hun telefoon veel om bezorgadressen op te zoeken.”

Het onderzoek is hiermee volgens de politie afgerond. “Het is fijn als u alert blijft. Ziet u iets verdacht, bel ons gerust. Bij spoed altijd 112, in andere gevallen via het algemene nummer.”

Op verschillende platformen worden berichten gedeeld over verdachte personen in Lutjebroek. Vanmorgen heeft de…

Posted by Politie Basisteam Hoorn on Wednesday, March 29, 2023

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405