Indische middag in de Oosterkerk

2 september 2021 18:42
Acara

Zondagmiddag 12 september vindt er in Hoorn een Angklung concert plaats.

“Het is een Indisch instrument. Indisch verwijst namelijk naar de voormalige kolonie Nederlands-Indië tot aan 1949. Daarna werd het onafhankelijk en sindsdien heet het Indonesië.” vertelt Franklin Bieri. “Als je de Angklung op ritmische wijze heen en weer schudt kun je er hele mooie muziek uit halen.”

Aan de hand van een workshop kunnen mensen 12 september ervaren of ze het instrument zelf kunnen bespelen. Ook zullen er een aantal traditionele Indische dansen te zien zijn en zijn er Indische hapjes en snacks.

Renovatie Oosterkerk

Met het concert wordt geld ingezameld voor de renovatie van de Oosterkerk. “De binnenzaal ook wel de huiskamer van Hoorn genoemd staat nog altijd in de steigers. De oostelijke kant wordt nu onder handen genomen.” aldus Franklin Bieri. Hoe lang de renovatie hiervan zal duren is onbekend omdat de muren ook lang moeten uitdrogen nadat het stucwerk is uitgevoerd.

Voor de middag in de Oosterkerk dienen vooraf kaarten te worden gekocht. “We zitten namelijk nog steeds met de coronaregels.” legt Bieri uit. “Binnen moet men bijvoorbeeld zitten. De hapjes en drankjes worden dan ook gebracht.” Kaarten zijn te bestellen via Acaravitanova.nl.

Uitzending – 1 september 2021

Zondagmiddag 12 september vindt er in Hoorn een Indische middag plaats waarmee geldt wordt ingezameld voor de renovatie van de Oosterkerk. Beluister het interview met Franklin Bieri terug.

Indische middag in Oosterkerk

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405