Informatieavonden overname sloten

13 november 2022 12:00

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier neemt dit najaar het onderhoud voor het stedelijk water over van de gemeenten Enkhuizen en Drechterland. Dit zijn vooral sloten binnen de bebouwde kom die ervoor zorgen dat overtollig water snel wordt afgevoerd, waardoor overstromingen bij heftige buien worden voorkomen.

Het hoogheemraadschap zorgt voortaan voor het maaien en baggeren van de sloten binnen de bebouwde kom die in verbinding staan met het watersysteem, dus met sloten en (ring)vaarten in het beheergebied. Het gaat om het water dat openbaar toegankelijk is, een publiek belang heeft en waarvan het onderhoud machinaal kan plaatsvinden. Alleen de kleine sloten blijven nog in beheer bij de gemeenten. Voor het schoonhouden van het water, zoals het verwijderen van zwerfafval, blijft de gemeente verantwoordelijk. Inwoners zullen niet veel merken van de overdracht. Behalve inwoners die nu zelf sloten onderhouden: in enkele gevallen hoeft dat niet meer. Inwoners waarvoor iets verandert ontvangen ook een informatiebrief.

Informatieavond

Wie meer wil weten over de overdracht, is welkom op een van de informatieavonden:

16 november 2022, inloop tussen 19:00 en 21:00 in het gemeentehuis van gemeente Drechterland (Raadshuisplein 1, Hoogkarspel)
17 november 2022, inloop tussen 19:00 en 21:00 in de aula van RSG Enkhuizen (Boendersveld 3, Enkhuizen).

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405