Inschrijvingen gunvakantie Opmeer van start

5 maart 2024 14:48
Bron: WEEFF

De inschrijvingen voor de zogeheten gunvakanties in Opmeer zijn weer van start gegaan. Vanuit stichting Jeugd en jongeren Opmeer zijn een aantal caravans in Utrecht beschikbaar gesteld, waar bijna de hele zomer gebruik van gemaakt kan worden.

“De gunvakantie is een mogelijkheid voor mensen die normaal gesproken niet op vakantie kunnen om toch even weg te kunnen”, licht Wiebo Beenen het initiatief toe. “Wij hebben met de gunvakanties vijf prachtige, recente caravans op camping Het grote bos in Doorn staan, op de Utrechtse heuvelrug. En daar kun je een week kamperen met je gezin, of met je vriend of vriendin. Dat is allemaal mogelijk.”

De tekst gaat verder.

De gunvakanties van stichting Jeugd en Jongeren Opmeer (SJJO) worden over een periode van veertien weken gehouden. “Met vijf caravans kom je dus uit op 70 gezinnen die er gebruik van mogen maken.”

Het initiatief waar Beenen bij betrokken is wordt al enkele jaren georganiseerd. “De geluiden van degenen die geweest zijn, zijn fantastisch”, gaat hij verder. “Mensen zijn uitgerust, komen in een andere omgeving. Het treft ook vaak mensen die even een steuntje in de rug nodig hebben, en die geven we ze op deze manier.”

Week vakantie voor 100 euro

Op de website van gunvakanties kun je meer informatie vinden over de camping en caravans, de beschikbare weken en andere zaken. De start van de gunvakanties vanuit gemeente Opmeer is op zaterdag 6 juli. Iedere vakantie duurt een week.

“Het duurt tot halverwege september”, aldus Beenen. “De eerste twee weken zijn in het voorseizoen, en de laatste weken vallen in het naseizoen. Daartussen is het echt puur voor de gezinnen. Je kunt je voor een vakantie aanmelden en direct boeken. Er moet dan een aanbetaling gedaan worden en later nog een bedrag waarvan het grootste gedeelte borg is. Dat krijg je terug. In totaal kost een week vakantie voor het gezin 100 euro.”

Ook gezinnen die zelf geen vervoer kunnen regelen worden ondersteund. Met behulp van busjes kan iedereen inclusief bagage gehaald en gebracht worden naar de Utrechtse camping. Rondom het park kan gebruik gemaakt worden van het openbaar vervoer, en op de camping zelf is er toegang tot een zwembad en klimpark.

Acties om tekorten op te vangen

Dat een vakantie voor gezinnen die niet makkelijk eropuit kunnen zo goedkoop kan, heeft te maken met het bedrag dat er vanuit het initiatief wordt bijgelegd. “Rondom de boekenmarkt zijn we bezig met acties om genoeg budget binnen te halen om het tekort in de exploitatie te dekken.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405