Instantkoor muziekschool Boedijn gaat online gewoon door

10 april 2020 18:09

Hoorns trots Ciska Ruitenberg is zangeres, muzikant, componist, tekstdichter, vocal coach, workshop leider, cultureel ondernemer en leider van het Instantkoor van muziekschool Boedijn.

In het programma “Te Kust en Cultuur” vroeg presentator Leo Harlaar haar donderdag hoe zij als ZZP’er deze coronacrisis doorkomt. “Door online les te geven. Muziekschool Boedijn is hier vanaf dag 1 mee begonnen. Samen tegelijk musiceren is niet mogelijk door de vertraging die internet geeft. Maar ieder op zijn eigen moment, dat kan wel.”

Ook het Instantkoor van muziekschool Boedijn gaat online door.

Het Instantkoor van muziekschool Boedijn: een koor zonder vaste leden

Het Instantkoor is een koor zonder vaste leden. Iedereen die mee wil zingen kan zich hiervoor aanmelden. Normaal gesproken wordt er elke eerste maandag van de maand samen gezongen in Hotel Mariakapel in Hoorn en nu dus online.

“Het virtual Instantkoor bestaat nu uit drie leden van muziekschool Boedijn en mijn zoon op gitaar. Maar misschien dat er nog een aanmeldingsronde komt. Ook na de coronacrisis kunnen we hier mogelijk verder mee.”

Je kan gewoon met je telefoon meedoen

Een volledig uitgeruste studio is niet nodig, vertelt Ciska Ruitenberg. “Je kan ook gewoon met je telefoon meedoen en de karaoke meezingen. Je kan de eerste stem zingen. En dan heb je nog een hoge en een lage stem voor mensen die tweede stemmen kunnen zingen.”

Vandaag wordt de eerste kooropname gemonteerd uit de ingestuurde individuele bijdragen. Komende week zal iedereen het eindresultaat kunnen zien. “Misschien gaan we dit binnenkort nog een keer doen. Wellicht met andere instrumenten dan. Het smaakt zeker naar meer.”

Uitzending – 9 april 2020

Ciska Ruitenberg vertelt over de online variant van het Instantkoor van muziekschool Boedijn. Binnenkort is het eerste resultaat te horen.

Instantkoor muziekschool Boedijn

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844