Intermaris bezoekt schimmelwoningen Hoornse wijk na schrijnende verhalen huurders

28 oktober 2021 13:58

Huurders die in de Hoornse wijk Kersenboogerd kampen met ernstige vocht- en schimmelproblemen kunnen vanaf vandaag bezoek verwachten van woningcorporatie Intermaris. Dat kondigt de organisatie aan na een gesprek te hebben gehad met Huurdersvereniging de Boog, die de belangen van de huurders behartigt. 

Vanuit alle hoeken vanuit de wijk deden huurders de afgelopen week hun beklag over schimmel in huis, versleten CV-ketels en vochtproblemen die al jaren spelen. Inwoonster Ellen van der Knaap van het Bewoners Overleg Kersenboogerd (BOK), verzamelde alle klachten en plaatste een oproep op Facebook.

Ze kreeg al snel zo’n dertig ‘schrijnende’ verhalen te horen, zoals die van een jong stel aan de Ekster. Een van hen liep een schimmelinfectie op door de vochtproblemen in hun huis.

Dit is nog niet alles

Gister sprak Van der Knaap tijdens een overleg met de woningbouwcorporatie. “Natuurlijk ben ik een soort van tevreden dat Intermaris bezoeken gaat brengen aan de schimmelwoningen”, concludeert ze. “Maar ik ben bang dat we alsnog maar een topje van de ijsberg hebben gezien. Ik denk namelijk niet dat alle huurders, die problemen ervaren, een beklag hebben ingediend bij De Boog.” 

Dit verwacht Van Der Knaap omdat volgens haar: “Mensen met een migratieachtergrond niet goed op de hoogte zijn van het meldpunt. Daarnaast verwacht ik ook dat deze groep gemakkelijk wordt afgescheept door Intermaris.” 

Daarom denkt ze dat er veel meer te bereiken is en gaat ze op vier november samen met de buurtambassadeur in gesprek met de woningcorporatie. “Het doel van het gesprek is volgens Intermaris ‘kennismaken’. De woningcorporatie wil graag meer weten over de berichten die ik in de media heb geplaatst, dus we zullen het zien volgende week.”

Bekijk hier de reportage over de vocht- en schimmelproblemen in de Hoornse wijk Kersenboogerd terug: 

Meer nieuws uit West-Friesland?
πŸ’¬ Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
πŸ“° Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
πŸ”” Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
πŸ“§ Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405